godišnja skupština IIW Distrikt 191 Hrvatska

U subotu 11.06.2022. godine u Medulinu u hotelu Park Plaza Belvedere IW Distrikt 191 Hr održao je sjednicu svoje godišnje izborne Skupštine. U radu je sudjelovalo 26 članica s pravom glasa iz 13 klubova Distrikta i još dvadesetak gostiju iz cijele Hrvatske uz dragu nam prijateljicu Stanku Šinkovc iz IWK Ljubljana. Prisutna je i bivša članica IWK Pula Cvetana Cukon ( ex Divić) koja je bila prva predsjednica IWK Pula kao i prva predsjednica Distrikta iz IWK Pula i zaslužna je za pokretanje održavanja konferencije sa sjednicom Skupštine i lijepo druženje u prijateljstvu.
Skup je pozdravila predsjednica D191 Gracijela Rogulj, naglasivši zadovoljstvo velikim odazivom. Predsjednica, tajnica, rizničarka i NP su podnijele svoja izvješća, izglasan je novi Statut i izabran novi IO Distrikta 191 za 2022./23. godinu s Ružom Šmrček kao predsjednicom na čelu.
Predstavnice klubova su podnijele izvještaje o radu klubova u prethodnoj godini.
Čuli smo o brojnim odlično provedenim humanitarnim akcijama, od vrlo kreativnih i novih do onih starih koje klubovi organiziraju već godinama. Unatoč pandemiji i izolaciji klubovi su pokazali solidarnost i zajedništvo u pomoći potrebitima.
Ove je godine tema Distrikta 191 vezana za nasilje u obitelji pa su sredstva godišnje distriktne akcije namijenjena Sigurnoj kući Istra na području Hrvatske. Dan IW 10. siječnja obilježen je online druženjem i gledanjem dugometražnog dokumentarnog filam „ Tko se tuče, taj se voli? te se donijela odluka da svi klubovi za Dan žena organiziraju pomoć za Sigurne kuće na svom području.
Potvrdile smo snagu djelovanja i u neizvjesnim i teškim vremenima. Članice Distrikta 191 su iskazale solidarnost i pomogle nastradalima u poplavljenim područjima Njemačke u srpnju 2021. U veljači ove godine je započela agresija na Ukrajinu i Nacionalna predstavnica Hrvatske Snježana Petrović Tkalčec istakla je međunarodnu dimenziju djelovanja članica u prikupljanju pomoći za izbjeglice iz Ukrajine u Moldaviji. Osobno je obišla izbjeglički centar u Moldaviji gdje im tamošnje IW članice i uz našu novčanu pomoć u iznosu od 68.000,00 kuna, nastoje organizirati kakav takav normalan život.
Na kraju je izvršena primopredaja lente i dužnosti predsjednice. Gracijela je zahvalila svima i predala lentu Ruži i IWK Varaždin koji će kroz 2022./23. godinu voditi IW Distikt 191 Hr.
Druženje nakon sjednice nastavljamo u lokalu Spacio Matika u Rovinju, staroj autentičnoj vinariji iz prošlih vremena uz ribarski ručak i stare rovinjske pjesme. Dobro raspoloženje je raspjevalo društvo, a zatim smo posjetili mali Muzej batana na rovinjskoj rivi.
2022 skupstina IIW distrikt 191 3