Predsjednica Distrikta u posjetu klubovima

Predsjednica našeg Distrikta, Maja Miškulin, posjete klubovima drži prioritetnom zadaćom. Ovom prilikom predložila je zajednički susret IW klubova Čakovec, Prelog i Varaždin. Susret je održan u Varaždinu, u subotu 16. 11. 2019. u 12.30 h u hotelu Turist, a uz predsjednicu su došle i tajnica i rizničarka Distrikta.
Predsjednice klubova Čakovec, Prelog i Varaždin upoznale su gošće s najvažnijim akcijama i planovima za sljedeću inervilsku godinu.

Nakon susreta u Varaždinu, predsjednica je nazočila u Poljancu pored Ludbrega humanitarnoj akciji koju je IW klub Varaždin organizirao tu subotu. Akcijom „Turnir u belotu“, zabavnim igrama se prikupljaju sredstva namijenjena za studentske/učeničke stipendije.
Isti dan prije podne, IW klub Prelog održao je akciju vezanu uz nadolazeći Međunarodni dan sprječavanja nasilja nad ženama, gdje je na gradskom trgu dijelio promotivne letke i brošure udruga i povjerenstava koji se bave navedenom problematikom i informirao javnost vezano uz problem nasilja. Ova akcija bila je samo nastavak događanja prethodnog dana.
Naime, dan ranije, 15. 11. 2019., organizirale su cjelodnevni stručni simpozij na temu Život bez nasilja koji se održan u Prelogu, s predavačima koji se bave ovom problematikom (sociolozi, psiholozi, psihijatri, stručnjaci iz policije, Sigurne kuće) . Na simpoziju su sudjelovali stručnjaci i zaposleni u području socijalne skrbi, zdravstva, pravosuđa, obrazovanja, tijelima državne uprave, regionalne i lokalne samouprave, organizacijama civilnog društva, koji se u radu susreću s nasiljem u obitelji, odnosno sa žrtvama obiteljskog nasilja.

slika3

slika2