Dobrotvorni koncert 4 tenora u Osijeku

 

5. prosinca 2019. godine, u organizaciji IW kluba Osijek i pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, prvi je puta u Osijeku gostovao poznati, izvrsni ansambl 4 tenora! Koncert s dobrotvornom namjenom održan je u povodu obilježavanja Dana grada Osijeka, u rasprodanoj maloj dvorani Gradskog vrta.  

Bio je to zaista koncert za pamćenje i u potpunosti je ispunio svoju svrhu!
A svrha je bila prikupljanje sredstava za opremanje prostora za poludnevni boravak za osobe s intelektualnim i drugim poteškoćama u razvoju, koje su starije od 21 godine i kojima time prestaje pravo na boravak u Centru za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“. Centar je prepoznao potrebu nastavka skrbi za svoje korisnike nakon navršene 21 godine te je za njih, među prvima u Hrvatskoj, organizirao radionice za radno-proizvodne aktivnosti u sklopu tzv. poludnevnog boravka koji pruža usluge prehrane, njege i skrbi o zdravlju, psihosocijalne rehabilitacije, radne terapije i organiziranog provođenja slobodnog vremena.

Brojni Osječani, ali i gosti iz bliže i dalje okoline, kupovinom ulaznice sudjelovali su u ovoj humanitarnoj akciji i pritom uživali u besprijekornim glasovima 4 tenora i poznatim šansonama, arijama i obradama domaćih standarda
Izvrsni, raspoloženi tenori ostavljali su nas bez daha pojedinim dionicama, nasmijali i raspjevali, a posebno je iznenađenje (onima koji je još nisu imali priliku čuti) bila mlada osječka sopranistica Kristina Owais, koja je pri kraju studija solo pjevanja u Grazu i kojoj ćemo također pomoći dijelom prihoda ovog koncerta da završi studij.

Odlična atmosfera i raspjevana osječka publika koja nije štedila dlanove i grla, oduševila je i naše sjajne tenore koji su na svojoj službenoj stranici objavili nekoliko fotografija s koncerta i zahvalili svima na toplom i srdačnom prijamu. 

 

105

 

106

 

107

 

108