Charter IWC Split Palmina

U Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita održan je u petak charter u povodu primanja IWC Split Palmina u svjetsku žensku organizaciju 'International Inner Wheel'.
Svečanosti je nazočila mrs. Phyillis Charter, predsjednica IIW te članice IW klubova iz Hrvatske kao i gosti iz Rotary klubova.
U uvodnoj riječi predsjednica IWC Split Palmina Maja Medić je istakla kako je priča o osnivanju novog kluba krenula 'kao i većina dobrih stvari u životu, sasvim slučajno.'
- Od neobavezne ćakule na kavi rodila se ideja o zajedničkom provođenju slobodnog vremena na koristan način. Pomoći drugima, pomoći onima koji nisu imali sreće u ovom turbulentnom vremenu u kojem živimo, postao je naš moto, ideja vodilja koja nas je ujedinila - naglasila je.
IWC Palmina je osnovan na skupštini 16. siječnja ove godine, a formalno je upisan u Registar udruga Republike Hrvatske rješenjem Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije od 27.veljače ove godine.
- Odmah u startu uključile smo se u aktivnosti u sklopu Mjeseca svjesnosti o autizmu Centra za autizam u Splitu te pomogle organizirati aukciju slika štićenika Centra a koncem ožujka u splitskom HNK suorganizirale smo humanitarni koncert pod motom 'Ja mogu sve', također namijenjen poboljšanju uvjeta rada Centra....Planiramo niz akcija u sklopu suradnje sa štićenicima Doma za nezbrinutu djecu Maestral, donirali smo novčana sredstva ženama oboljelima od raka u sklopu akcije 'Fajterice idu na more', a slijedeći tjedan pridružit ćemo se i akciji Županijske lige za borbu protiv raka i sudjelovati na humanitarnoj utrci s ciljem podizanja svijesti o važnosti prevencije i podrške oboljelim ženama - izložila je Maja Medić.
Predsjednica International Inner Wheel, Phyllis Charter, potom je čestitala Palminama u prigodnom govoru naglasivši svoje zadovoljstvo što je po prvi put u Splitu, gradu bogate povijesti, a potom je pričala o programu rada u svome mandatu pod motom 'Together we can'. Taj moto, rekla je, potvrđuje da samo u zajedništvu možemo ostvariti naše snove i ambicije.
- Nadam se da će ove riječi ohrabriti naše članove na zajedničke akcije kako bismo mijenjale svijet na bolje, naglasila je.
IIW je usporedila sa stablom razgranate krošnje.
- Korijenje tog drveta je naša povijest - 96 godina prijateljstva i rada za opće dobro. Samo deblo je simbol naše snage i jedinstva u 104 zemlje diljem svijeta. Grane čine pojedini klubovi koji se šire u zajednicama, a 110 tisuća 'listova' daje mu boju i život - simbolično je prikazala mrs. Phyllis, ističući cilj postojanja IIW - promociju istinskog prijateljstva i služenje potrebitima.
Pozdravnu riječ održala je potom predsjednica Districta 191 Maja Miškulin, pošeljevši puno uspjeha u radu novom splitskom klubu, kao i nacionalna predstavnica Diana Percač, predsjednica IWC Split Snježana Franetović, Paul Charter u ime Rotary cluba te tajnik splitskog Rotary cluba Vladimir Pleština...
U nastavku chartera podijeljeni su darovi novoosnovanom klubu i pročitane poruke podrške klubova u regiji, a u glazbenom dijelu programa nastupila je Terezija Kusanović, prvakinja Opere HNK Split uz klavirsku pratnju Tetyane Borščagivske.

slika13

slika12

slika11